Boşanma avukatı aramadan önce akılda bulundurulması gereken bazı konular vardır:

Unutulmamalı ki boşanma her iki taraf, aileleri ve yakınları için zor bir süreçtir. Bu nedenle bu süreçte size yardımcı olacak doğru avukatı bulmak önemlidir.

Doğal olarak avukatın özellikle velayet, nafaka gibi başlıklarda; aile hukuku davalarında ne kadar deneyime sahip olmasını tercih edeceksiniz. Sizi duygusal olarak da yorabilecek evlilik detaylarınızı paylaşmanız gerekebileceği için karşılıklı güvene dayalı bir avukat-müvekkil ilişkisi kuracaksınız. Ayrıca sizi temsil için yetki vereceğiniz bu hukuk insanının iyi iletişim becerilerine sahip olduklarından ve ihtiyaç duyduğunuzda hazır olacaklarından emin olmalısınız.

Sonuçta evlilik birliğinin sona ermesi herkes için zor bir süreçtir. Ama ne yapacağınızı bilemediğinizde bu durum daha da zor olabilir. Boşanma avukatı seçerken dikkat edilmesi gereken diğer hususlar şunlardır:

Önem verilmesi gereken ilk şey, avukatın aile hukuku davalarındaki deneyimidir. Daha önce sizinkine benzer davalarla ilgilenen ve konuları nasıl ele alacağını bilen birine ihtiyaç duyuyorsunuz.

Bakmanız gereken ikinci şey ise iletişim becerileridir. Unutmayın: etkili iletişim kurabilecek ve seçeneklerinizi anlamanıza yardımcı olacak birini istiyorsunuz.

Üçüncüsü, karşı tarafın tutumuna göre boşanmanın anlaşmalı mı yoksa çekişmeli mi olacağıdır. Davanın sürecini ve biraz da her iki taraf için zaman ve ücret açısından maliyetini bu durum belirleyecektir.

3 Comments

  • Tomas Wire
    Posted 13 Haziran 2017 15:16 0Likes

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

    • Ann Wire
      Posted 13 Haziran 2017 15:16 0Likes

      Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
      Ut enim ad minim veniam, quis nostrud.

  • Isiah
    Posted 19 Ocak 2023 02:01 0Likes

    Web sitenize ulastığım için çok mutluyum. Yurt dışındayım ve beni boşanma avukatı olarak Nazilli’de temsil edecek bir avukata ihtiyacım var. Nazilli’de boşanma davalarına bakan bir avukatsanız benimle irtibata geçebilir misiniz lütfen? Şimdiden teşekkürler.

Leave a comment

Scroll to top